VAROR

x

Du hittar alla våra varor i CoffeeteamShopen

Vi tänker mycket på miljön så därför har vi många Kravmärkta och Ekologiska produkter.

För att du som kund ska känna dig omhändertagen i dina fikapauser så har vi tagit fram ett brett sortiment med varor från Kaffe, Choklad, Läsk, Kaffebröd m.m.

KRAV-märket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.
EU-ekologiskt är EU:s märkning för ekologiskt jordbruk. Alla varor är certifierade. Minst 95 procent av produktens innehåll har producerats ekologiskt. Varje år kontrolleras djurens förhållanden och medicinering.
Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor genom högre lön och bättre betalt för produkterna.
Rainforest Alliance är en internationell naturskyddsorganisation som arbetar för att bevara den biologiska mångfalden och för att skapa hållbar möjligheter till försörjning för arbetare och odlare. Rainforest Alliance certifierar odlingar av bland annat kaffe, bananer, kakao och te.
UTZ CERTIFIED står för att varan har producerats på ett hållbart sätt, främst i utvecklingsländer. Certifieringen ska stärka producenternas ställning på marknaden samtidigt som tillverkningen ska ske på ett miljömässigt hållbart sätt.